| Poetski kaladont | |
|
+13MarimJa Cornelius tatjana becky rosa Laura Maestro oki Snena_1 Killer_No1 Beby Sky Seeker sensej 17 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
becky
Broj poruka : 17589 Godina : 54 Datum upisa : 08.08.2007
| Naslov: Re: Poetski kaladont Čet Avg 21, 2008 10:37 am | |
| ....poljupca nek se ne trese ulica od praska tvoga poljupca
odmori oduši košulje osuši i jopet
rijeka duboka planina visoka vidim otprve mrštiš obrve i ono ćemo raditi al slađe je odgoditi... | |
|
| |
sensej
Broj poruka : 225 Godina : 74 Datum upisa : 28.03.2007
| Naslov: Re: Poetski kaladont Čet Avg 21, 2008 12:04 pm | |
| ...tvoga dana ubiraj plodove i ne gledaj hrastu u godove to kazem sebi jer da sam umio zivjeti ovako zivio ne bi /h/ | |
|
| |
Beby
Broj poruka : 20782 Godina : 45 Datum upisa : 18.02.2007
Character sheet Beby: Hello
| Naslov: Re: Poetski kaladont Čet Avg 21, 2008 1:05 pm | |
| ХТЕО САМ НОЋАС
Хтео сам ноћас да напишем песму, да папирусу удахнем душу отварајући му своју, к'o осуђеник на смрт у исповести...
Хтео сам да излијем свој живот на невину белину папира, да му испричам своје сањање o нечем што некад мишљах да је љубав...
Хтео сам исповест у модрој крви свога срца,али...
Згрчена у души,попут песнице, бол тешка спава, и челичним оковом празнине и безнађа, окива сваку мисао...
Узалуд хоћу,узалуд желим да исцепам свој живот, да заборавим прошлост и препустим је суду савести, али она, ударивши о зид мога ћутања, увек се враћа и подсећа да сам је некад волео...
O,како све то сада губи смисао, како су ништавно празне, а једном,не тако давно, једина светлост моја биле су очи њене зелене, сад згасле и усахле у паклу невере и р а з в р а т а...
Неокрзнуту ни једном ружном речи, своју љубав и себе с њом, сахрањујем у стих и сећање, у април на Дунаву и Калемегдан, у њену лаж подлу и незаслужену | |
|
| |
becky
| Naslov: Re: Poetski kaladont Pet Avg 22, 2008 11:24 am | |
| ......razvrata u par navrata
Malo ludorije, ali sve je to bilo bez tvoje čarolije ej, samo da si tu i da ne spominješ nju
Sakrij u srcu mjesto za mene kada sviješ gnijezdo ko sve dobre žene jednom kada ostarim ja bih tu da boravim.... | |
|
| |
Beby
| Naslov: Re: Poetski kaladont Pet Avg 22, 2008 4:54 pm | |
| Zena koja voli samu sebe
Jutro joj daje jos jednu sansu DA voli samu sebe Mesto u njenom srcu sto zeli DA uzdrhti doziva njeno ime Pocinje DA se prepusta muzici Udari njenog srca spajaju se sa drevnim bubnjevima
Jutro joj donosi jos jednu sansu DA voli samu sebe Seca se onoga sto cini je sretnom Osmeh joj se pojavljuje na licu dok se nezno uvija ispred svog ogledala Seca se malih stvari koje joj donose uzivanje
Ah, oseca snagu duha kojom bezi od strahova Stupanje na nove teritorije donosi joj osecaj uzbudjenja Ovog jutra Univerzum joj kaze: "Dobro dosla nazad, dusi svojoj" A ovoga puta ona odgovara "Dosla sam, da ostanem"
Jutro joj donosi Dar sposobnosti DA kaze DA samoj sebi Da, svojim mislima, Da, svojim snovima, Da, svojoj sudbini,
Ovo jutro donosi joj mogucnost u z iv a nj a novih stvari i novih mogucnosti Ona oseca kako joj zivotna snaga, kao elektricna struja, daje infuziju njenom telu Zena ljubavi, lepa i snazna Koraca ka mestu obasjanom svetloscu unutar duse svoje. | |
|
| |
sensej
| Naslov: Re: Poetski kaladont Ned Avg 24, 2008 12:15 am | |
| Da... Da... zivot je jedna kerusa sto je male pogubila i cesto ne vidi ni svoj lik sebe je izgubila Zivot jedna stara zmija radi sto hoce i u kakve hoce kolutove nas s a v i j a | |
|
| |
Beby
| Naslov: Re: Poetski kaladont Ned Avg 24, 2008 6:39 pm | |
| savija ruke i noge počivajući glavu na k o l je ni m a sjedeći kao otok | |
|
| |
sensej
| Naslov: Re: Poetski kaladont Pon Avg 25, 2008 11:49 am | |
| ... na koljenima kad sam oslonjen ja sam kod sebe i znam da odoh drugim putevima odoh do t e b e | |
|
| |
becky
| Naslov: Re: Poetski kaladont Uto Avg 26, 2008 10:17 am | |
| .....tebe moja jedina si ti puna nježnosti
S'tobom našao sam sreću ti si meni suđena poželit drugu nikad neću jer ti si za me rođena
Ljubi me nježno, nježno polako sama znaš da je bolje tako tiho pricaj mi o našoj ljubavi u mojoj duši nemiri dok si kraj mene ljubljena moj andjeo si ti toliko trebaš mi.... | |
|
| |
sensej
| Naslov: Re: Poetski kaladont Sre Sep 10, 2008 3:54 am | |
| ...rodjena zvijezdo ne gasi se ne pravu nekvu super-novu ja te hocu takvu i da te mojom z o v u | |
|
| |
Beby
| Naslov: Re: Poetski kaladont Sre Sep 10, 2008 8:30 am | |
| Zovem se crveno u ovoj noci a staklaste oci prolecem disu Od mene beze hladni t r e n u t c i, nista vise ne podseca na kisu ... | |
|
| |
becky
| Naslov: Re: Poetski kaladont Sub Sep 27, 2008 4:56 pm | |
| ....trenuci nostalgije, ljubavi i siromaštva upotreba zajedničke kupaonice i molim vas, ako netko traži
Ne daj se Ines
Evo me ustajem tek da okrenem ploču da li je to nepristojno u ovakvom času Mozart Requiem Agnus Dei meni je ipak najdraži početak raspolažem s'još milion nježnih i bezobraznih podataka naše mladosti koja nas pred vlastitim očima vara, i krade, i napušta..... | |
|
| |
Beby
| Naslov: Re: Poetski kaladont Ned Sep 28, 2008 11:25 pm | |
| mladosti bubnjale su mi u grudima.
Jurio sam kroz vjetar i tu proljecnu kisu, sto dalje, za leptirastim snovima pruzao sam ruke...
Posustavsi, sletjeo sam u tvoje krilo da bih se tvojim plamom ogrijao malo i u rukama njeznim potkrijepio zrackom tvog p o g l e d a, napio vedrine tvoga osmijeha, pa se vinuo u letove nove... | |
|
| |
becky
| Naslov: Re: Poetski kaladont Ned Sep 28, 2008 11:49 pm | |
| ...pogleda što te prate kradom
Kažu mi da čudna si kad čutiš i da s malo reči mnogo pitaš i kažu mi da povratak moj slutiš i da stara pisma opet čitaš
Kažu mi da još si uvek sama a mnoga su proleća za nama i mnoge su jeseni za nama kažu mi da jos si uvek sama.... | |
|
| |
Beby
| Naslov: Re: Poetski kaladont Pon Sep 29, 2008 12:04 am | |
| stara, groblja nova, Iste senka oproštenja Od pepela, od grobova. Kud god ide, zlato daje, Za listove neke stare, Drkćućom rukom ih dere, Oči su mu razazare. "Mila deco, mili Srbi, Oh, idite putem pravim, - Mladost moju, kletvu moju, Ne mogu da z a b o r a v i m!" | |
|
| |
becky
| Naslov: Re: Poetski kaladont Pon Sep 29, 2008 10:45 am | |
| ...zaboravim i da svoja vrata zauvek za tebe zatvorim
Živim kao i pre ništa se ne menja i dalje ja sam ista al' nekom drugom potrebna
Ponekad setim se nas i to je normalno ali bar za mene i sećanje je dovoljno... | |
|
| |
Beby
| Naslov: Re: Poetski kaladont Pon Sep 29, 2008 1:50 pm | |
| zivot sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim j e d n u davnu nikad prezaljenu ljubav tanku, dugacku cigaru par mamuza od zlata da sam Sejn
Zivot uz granicu je opasan i tvrd jer moje ime ovdje od sad znaci pravda ja cujem pricu kako za mnom sada jase smrt dok jasem crven pored vatri na rubu grada to je Sejn
Ja cijeli zivot sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi skitnice na zapad
Dok zivim zivot koji nisam birao sam o suhom vjetru s juga moja dusa sanja ja cujem buku stada vidim u daljini grad a tanka slika jave postaje sve tanja | |
|
| |
becky
| Naslov: Re: Poetski kaladont Pon Sep 29, 2008 5:16 pm | |
| ....jednu jedinu može primiti al' bez brige, sve da santa nebo prekrije ti imaš di prezimiti
Sad utuli fenjer, sakri šibicu mesečev ću prah tek da istrunim da u mraku lovim zlatnu ribicu da joj želju ispunim... | |
|
| |
Beby
| Naslov: Re: Poetski kaladont Pon Okt 13, 2008 1:00 pm | |
| nebo i iz raprsnutih sipaka u vrtu krv se cijedi
Al s istoka se vece javi plavim licem i zapad biva bljedji, crveniji sipci
Ti bjezis k meni preplasena od grana u mraku i cutis
Zato ti je tijelo odjedanput pl a m e n?
O kako sipci prskaju i s nama gore!
Ni zvijezde ne ce da se jave da jace bude ovo nijemo gorenje u vrtu | |
|
| |
becky
| Naslov: Re: Poetski kaladont Sre Okt 15, 2008 11:48 am | |
| ...plamen vatre i kap vode ti si svjetlo, sve je mrak
Subota uveče, čaša vina i tvoja soba, svijeta kraj vraćam se lud iz nekih daljina u oči mi pogledaj
Kroz prozor ulaze svjetla grada i ključale vode glas neka vozovi bar za sada voze u krug i bez nas.... | |
|
| |
Beby
| Naslov: Re: Poetski kaladont Čet Okt 16, 2008 3:53 pm | |
| vino čitave noći i stalno mislio o njoj: o načinu na koji hoda, govori i voli i priča mu stvari koje liče na istinu ali nisu, i znao je boju svake njene haljine i njenih cipela - znao je o b l i k i krivinu svake štikle i noge koja je nosi. | |
|
| |
kun21
Broj poruka : 50 Godina : 35 Datum upisa : 18.03.2011
| Naslov: Re: Poetski kaladont Pet Maj 27, 2011 5:42 am | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Poetski kaladont | |
| |
|